Hrana za veće grudi

0

 

Male grudi su problem zbog kojeg žene često gube samopouzdanje. Milioni žena širom sveta maštaju o većim grudima, a da bi to uspele potrebna je samo jedna stvar – estrogen.

 

Za rast grudi potrebno je uneti veće količine estrogena u telo, hormona koji je odgovoran za onu seksi zakrivljenost i obline, a time i za veće grudi.

 

Estrogen tokom puberteta obavlja ključnu funkciju u pretvaranju devojke u ženu, započinje menstrualni ciklus, zaobljuje liniju i povećava grudi. Veoma je važan tokom tog perioda i  žene koje ranije iziđu iz puberteta imaju manje grudi jer ne stignu da se razviju u potpunosti.

 

 

Od 12 do 16 godine žensko telo je prepuno estrogena, ali, po izlasku iz puberteta njegova količina opada.

 

 

Dakle, ništa lakše. Za povećanje grudi potrebno je da na prirodan način unesete više estrogena u svoje telo. Na sreću, to je element koji može da se pronađe u raznim biljakama i travama. 

 

Soja i tofu

Estrogen je prisutan je u biljkama pod nazivom fitoestrogen (u doslovnom prevodu "biljni estrogen"). Sojini proizvodi i tofu (sojin sir) sadrže mnogo fitoestrogena i bogati su izoflavonoidima.

 

Idealna dnevna količina ovih namirnica bi bila 100 do 200 mg na dan, što se nalazi u 350 g sojinog mleka ili 75 g sojinog sira.

 

Ishrana zasnovana na soji koja sadrži fitoestrogene ujedno omogućava i lakše podnošenje menopauzalnih tegoba, i smanjuje navale vrućine.

 

Ostale namirnice bogate fitoestrogenima su indijski oraščić, kikiriki, zobene pahuljice, kukuruz, pšenica, semenke lana, jabuke i bademi.

 

 

Sad veće grudi više nisu fantazija. Navalite na ove namirnice i uskoro ćete morati da kupite veći grudnjak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here