Hrvat nahvalio Orlove: Srbi su moji prijatelji, prolaze na Evropsko prvenstvo

0
EPA/GEORGI LICOVSKI

Darijo Srna, bivši kapiten reprezentacije Hrvatske i Šahtjora, smatra da reprezentacija Srbije spada među deset najboljih u Evropi.

Kako prenosi Sportski žurnal, nekadašnji reprezentativac Hrvatske smatra da Srbija ima dobre šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

– Kad gledaš individualno reprezentaciju Srbije, to je selekcija među deset najboljih u Evropi, ali očito nešto ne štima. Nemate podršku sa tribina kao Hrvatska. Ne znam šta nedostaje, nisam u vašoj svlačionici. Bio sam kapiten Hrvatske 11 godina, eto pokazalo se i bez mene na Mundijalu u Rusiji veliko zajedništvo. Nemaš tu prostora da se opustiš – rekao je Srna

Srbija i Hrvatska bi ponovo mogli da se sastanu na Evropskom prvenstvu, ukoliko Orlovi prođu Norvešku u baražu.

– Igrao sam protiv Srbije dva puta, nikakvih tenzija nije bilo. To su sve moji prijatelji, brat Kolarov i ostali. Mi bismo se tukli na terenu, ali iza bismo išli da popijemo nešto i zajedno na muziku. U sportu nema mesta politici. Svi se poznajemo, ali kada sam na utakmici i Modrića bih udario nogama, kako ne bih nekog drugog – dodao je Srna.

Srna je poželeo sreću našem nacionalnom timu.

Nadam se da će Srbija da prođe, želim joj sve najbolje. Ima ozbiljnu ekipu, individualno prolazi Norvešku i drugu reprezentaciju bez problema. Tu je i ono “ako”, ako se poklopi sve, a verujem da hoće, videćemo se na šampionatu – zaključio je Srna.

Da podsetimo, Srna je od prošle godine u trenerski vodama i član je stručnog štaba ukrajinskog šampiona. Trenutno se nalazi u turskom Beleku gde je sa srpskim novinarima razgovarao o mnogim temama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here