Hrvati brane Split

0

Čelnici TS Srbije smatraju da je predstojeći duel četvrtfinala Dejvis kupa "meč visokog rizika" i da bi zbog toga trebalo da bude odigran u Zagrebu.

Grad Split svakog leta rado dočekuje goste iz Srbije!?

"Niko ne može da nam nameće svoje želje. Taj meč će biti odigran u gradu, koji ponudi najbolje uslove, a Split je uvek aktuelan. To je grad s velikom teniskom tradicijom, ima veliku dvoranu i zaista ne vidimo nijedan razlog da se taj susret ne igra u Splitu. Gde god da se igra taj susret, rizik postoji, ali u Splitu su igrale brojne srpske ekipe i nije bilo problema", rekla je Mihelić i dodala:

 

"Split je rodni grad Nikole Pilića, koji je nama uvek rado viđen gost. On možda ima nekih ličnih problema s tim, ali u to neću da ulazim".

 

Zar gradonačelnik Splita Željko Kerum nije rekao da u svom gradu ne želi da vidi Srbe, upitao se selektor Srbije Bogdan Obradović.

 

"Nas politika ne zanima. Tražimo sportske uslove u kojima možemo da igramo. To je sve. U svakom slučaju ćemo izvršiti pritisak na ITF, ali ćemo prvo da razgovaramo s kolegama iz Teniskog saveza Hrvatske. Primetili smo da je u Hrvatskoj opalo interesovanje za tenis. Nezadovoljni su podrškom u Poreču, Varaždinu, Zagrebu… Zato su se okrenuli Splitu i fanatičnoj publici kojoj nacionalizam nije stran", rekao je Obradović.

 

Meč između Hrvatske i Srbije biće odigran od 9. do 11. jula.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here