EPA-EFE/Georgi Licovski

Fudbaleri Hrvatske na jedvite jade su se plasirali u četvrtfinale Mundijala posle izvođenja penala u duelu sa Japanom rezultatom 3:1. U regularnom delu utakmice bilo je 1:1, pa su jedanaesterci odlučivali.

Posle 120 minuta fudbala rezultat je bio 1:1 pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a tamo je blistao golman Hrvatske Livaković. Njegova fizička snaga presudila je u ovoj velikoj borbi.
Samuraji idu kući, a hrabro su se borili.
Katastrofalno je šutirao prvi penal Minamino, lako je odbranio Livaković i doneo veliku prednost Hrvatskoj koju je iskoristio Vlašić sigurnim udarcem.
I naredni japanski fudbaler je bio neuspešan, Mitomin udarac je pročitao Livaković i ponovo odbranio, a Brozović je šutem po sredini gola duplirao prednost hrvatskog sastava.
Konačno je gol za Japan postigao bivši fudbaler Partizana Takuma Asano smanjivši na 2:1, a potom je stativu pogodio Livaja, nonšalantnim udarcem gotovo bez zaleta.
I treći penal je odbranio Livaković posle šuta Jošide, a Pašalić je potom overio pobedu Hrvatske. Tu je bio kraj.
Japanci su već u 2. minutu mogli do prednosti, kasnije i Kamada opasno zapretio, a u 44. minutu hrvatska odbrana morala je da kapitulira.
Loša odbrana je bila uzrok ovog gola, a Maeda se našao na pravom mestu i pogodio je gol Hrvatske za 1:0. Vicešampion sveta bio je na poluvremenu u nokdaunu.
Ipak, Hrvati su u nastavku krenuli da igraju svoju igru, bolje su napadali i u prvom pravom napadu stigli do poravnanja.
Ivan Perišić se našao na pravom mestu i onda glavom pogodio mrežu za poravnanje u 56. minutu. Sve je to bilo dovoljno za produžetke.
U prvom produžetku je Japan bio bliži golu, Mitoma je probao snažnim udarcem po sredini gola, ali je Livaković odbranio.
Na kraju je golman Hrvatske postao pravi heroj svoje zemlje.
Hrvatska sada u četvrtfinalu čeka pobednika duela između Brazila i Južne Koreje koji se igra od 20h.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here