pixabay.com

Članica hrvatskog Sabora Karolina Vidović Krišto obratila se javnosti povodom sastanka premijera Andreja Plenkovića i generala u vezi zahteva Tužilaštva BiH.

Naime, BiH je poslala zamolnicu da se sprovede istraga protiv hrvatskih komandanata koji su učestvovali u akciji Bljesak.

– Taj zahtev za sprovođenjem istrage protiv naših vojnih zapovjednika vezan uz vojnu akciju ‘Bljesak’ je apsurdan, ali i uvredljiv. I kao apsurdnog i uvredljivog ga treba i tretirati. Zahtjev BiH-tužiteljstva temelji se na dokumentaciji koju su prikupile službe Republike Srpske. Hrvatska država, poštujući međunarodno pravo, mora na adekvatan način da odgovori na te optužbe. Republika Srpska sa svojim beogradskim nalogodavcima pokušava već prokušanim metodama da izjednači žrtvu i agresora, te bukom i galamom sakriti istinu o samoj sebi – tvrdi Vidović Krišto.

– A i ne tako davna slovenska blokada hrvatskih pregovora s Evroskom imala je za pozadinu težnju nama susedne, prijateljske Slovenije zaštititi, po njihovom mišljenju, određene političke ciljeve. Poštovani gospodine Plenkoviću,​ ispijanje kafe sa hrvatskim generalima ne rešava ni jedan problem. Umesto tih jalovih izjava pozivam Vas da zbog tog agresivnog i uvredljivog čina blokirate pregovore Republici Srbiji u pristupu Evropskoj Uniji, te uvedete ciljane sankcije proizvodima iz Republike Srpske, na primer, njihovom transportu državama EU preko Hrvatske – dodaje se.

6 COMMENTS

  1. Neka uvode, ali zato redovno prelaze iz Slavonskog Broda u Sr. Brod radi kutije cigara ili da kupe lubenicu.
    A četvrtkom (pazarni dan) idu masovno u Derventu i kupuju i stoku i prehranu (tada nema veze što nije prase ili tele iz EU, bitno je da se može platiti)

    Do duše, dosta su Srbi išli u Slavoniju 80tih i početkom 90tih da bi kupili cipele.

  2. Koji ste vi sabani. Stvarno mislite da su samo Srbi krivi za sve. Ziveo sam u Osjeku, majku ste mi vredjali kao Cetnicku qrvu jer je udata za Srbina, sestri i meni ste branili da dolazim u skolu jer smo vam smrdeli na Srbe i Srbiju i to sve 90 i 91 godine. Nisam znao ko su Srbi ko Hrvati tada, vi jeste. Zenge su mi na vrata majci pretili da se iselimo da nas ne ubiju i to otvoreno, oca mi drzali u zatvoru 3 meseca samo jer je Srbin, pa sta vi mislite ko ste vi? Hteli ste cistu ljepu vasu i izazvali revolt u narodu. I za to su Srbi krivi? DA KLALI STE I UBIJALI I VI I TO I VI MORATE DA PRIHVATITE. I 4prve i 91prve. SRAM VAS BILO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here