Hrvatica koja je prevarila Hilari Klinton

0

Krokodilske suze lažne imigrantkinje: Nova Bajamonti

 

Devojka koja nema dokumenta, a hrabro je o tome progovorila, ganula je bivšu američku državnu sekretarku. Ali, Nova Bajamonti ne živi prosečan život ilegalnog useljenika u SAD-u. 

 

Šta se u međuvremenu dogodilo pa je odlučila da proplače pred Hilari Klinton? I da li se radilo o smišljenom spinu?


Splićanka plakala pred Hilari: Nemam papire od kad sam u SAD

  

Život u Americi

Nova Bajamonti ima svoj modni blog, radi kao stažista u časopisu Seventin – što odaje njen Linkedin profil – i sasvim sigurno ne strepi nad svojom egzistencijom i budućnošću kao prosečni ilegalni useljenik u Sjedinjenim Državama. Osim toga, na njenom Fejsbuk profilu piše da studira na Bruklin Koledžu. Priču su preneli svetski mediji, a Dejli Mejl napisao je da je Nova iz Splita koji je u Srbiji.

 

Model na snimanjima

Samo dve godine ranije, u intervjuu u kojem je pričala o svom američkom snu govorila je o druženju sa manekenkom Tajrom Benks te o tome kako je članica Lower Eastside Girls Kluba, neprofitne organizacije s ciljem odgajanja "samosvesnih, etičnih i preduzetnih žena lidera". Upravo je ovaj klub organizovao druženje sa Hilari Klinton. Sa Tajrom Benks učestvovala je u televizijskim emisijama Rejčel Rej i Kejti Kurik

 

Nova u Sansajdu, desetak minuta udaljenom od središta Menhetna, što je naročito smatrala važnim s obzirom da joj je, kako je tvrdila, "rokovnik pun obaveza i aktivnosti." Ilegalni useljenici obično nemaju toliko obaveza – glavne su im da se prehrane i da pripaze da ih neko ne legitimiše i ne deportuje.

 

Blog OMGitsnova piše od svoje 12. godine – ima 40.000 čitalaca, a pre nekoliko godina pokrenula je i svoj strim na Jutjubu, gde je objavljivala svoje susrete i razgovore sa slavnima. Osim toga, stažistkinja je Seventina, i to najmlađa, pisala je za portal časopisa i pisala nedeljni izveštaj za glavnu urednicu. Bila je angažovana i kao model na njihovom snimanju.

 

– Toliko sam srećna radi svega, da mi se čini da sanjam – napisala je na svom blogu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here