EPA/Antonio Bat

U petom kolu Grupe 1 A divizije Lige nacija pobede su zabeležili Hrvatska i Francuska. Hrvati su na Maksimiru savladali Dansku 2:1, dok su Trikolori bili bolji na svom terenu od Austrije 2:0.

“Vatreni” su došli na prag još jednog istorijskog ostvarenja. Nalaze se na samo 90 minuta od plasmana na završni turnir najbolje četiri reprezentacije u Ligi nacija, pošto su pobedom nad Danskom preuzeli prvo mesto u grupi.

Posle prvog dela gde su obe ekipe imale šanse, nešto bolje Danci, a domaćin imao veći posed, golovi su viđeni u drugom poluvremenu. Već u 49. minutu Hrvatska je povela. Prvenac u dresu nacionalnog tima postigao je Borna Sosa.

Držali su Hrvati vođstvo sve do 77. minuta. A tada je na scenu stupio umetnik. Kristijan Eriksen je uputio bombu, koja je završila u levom gornjem uglu Livakovićevog gola. Slavlje Danaca nije dugo trajalo. Praktično odmah posle gola u igru je ušao Lovro Majer. A igrač Rena je u prvoj akciji, posle sjajnog dodavanja Bruna Petkovića savladao Šmajhela u 79. minutu.

Tim golom Hrvatska je osvojila tri važna boda i sada ima praktično dobijenu situaciju. Pobedom nad Austrijom u gostima obezbeđuje plasman na finalni turnir, a može i porazom ukoliko Danska u poslednjem kolu ne pobedi Francusku u Kopenhagenu.

Trikolori su pobegli sa dna tabele pobedom nad Austrijom 2:0. Strelci su bili Kilijan Mbape u 56. minutu posle sjajnog solo prodora, i Olivije Žiru u 65. minutu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here