pixabay.com

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je da će Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova reagovati na poruku mađarskog premijera Viktora Orbana koja je ponovo izazvala niz reakcija u hrvatskoj javnosti.

Orban je povodom 100. godišnjice mirovnog sporazuma iz Trijanona otkrio ploču sa istorijskim prikazom delova susednih zemalja u sastavu Mađarske, uključujući i Rijeku.
Božinović je za zagrebačku N1 tv rekao da uvek treba regovati na takve izjave.

– Činjenica je da je Hrvatska suverena i samostalna država i to ne treba da zabrinjava, ali svakako bi bilo bolje da takvih izjava nema – rekao je Božinović.

Dodao je da nije tačno video šta je rečeno, ali je dodao da čuje da ima razlika u interpretaciji i da ne može da sudi. Naveo je da je ministar spoljnih poslova Oleg Butković već poslao jasnu poruku Mađarskoj.

Butković je juče na svom Fejsbuk nalogu napisao da hrvatska vlada nije i neće nasedati na jeftine provokacije.

– Stavovi mogu biti različiti, ali istorija je istorija. Ne odobravam i osuđujem provokacije koje se tiču temeljnih načela državnosti poput teritorijalnog ustrojstva – rekao je Butković.

3 COMMENTS

  1. Hrvati ce reagovati ali u Srbiji to ce proci nezapazeno. Pa nece valjda da udari brat Vucic na brata Orbana???

  2. Каква се ђубрад мувају по Балкану. Слали су им оружје да растуре Југославију а сад хоће до Ријеке. Ко је био ђубре за време Титове Југославије, боље није ни заслужио. Или два ђубрета поново шурују и спремају нове замке Србима???

  3. Cekaj te malo? Sad vam smeta sto je ugarska do jadrana, a ne smeta vam da priznate KosMet i pripajate Srem?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here