comons.wikimedia/Suradnik13
Hrvatski vojnici

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je da Hrvatska podržava proces dijaloga Beograda i Prištine.

– Podržavamo bilateralni dijalog između Kosova i Srbije i nadamo se da će se naći rešenje. Hrvatska se protivi bilo kojoj promeni granica – rekao je hrvatski šef diplomatije nakon sastanka sa kosovskom ministarkom spoljnih poslov Donikom Gervalom.

Grlić Radman je izjavio i da će Hrvatska podržati viznu liberalizaciju za Kosovo.

– Nadamo se da će razgovori po tom pitanju biti nastavljeni u junu. Zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova neka to i učine. Republika Hrvatska daje punu podršku liberalizaciji viznog režima – dodao je Grlić Radman.

Podsetio je i da je Hrvatska među prvim zemljama koja je priznala nezavisnost Kosova, dodajući da će se “prijateljstvo dve zemlje nastaviti i u budućnosti”.

– Ne smemo da zaboravimo činjenicu da je Hrvatska među prvim zemljama priznala nezavisnost Kosova. Dali smo veliku podršku Kosovu da aplicira za članstvo u regionalne i međunarodne organizacije – rekao je Grlić Radman.

Izrazio je zadovoljstvo posetom Kosovu, a istovremeno je najavio i da će Hrvatska obezbediti 10.000 doza antikovid vakcina.

– Imao sam zadovoljstvo da obavestim ministrku Gervalu o raspodeli 10.000 doza vakcina kao deo prevencije protiv pandemije Covida-19 koja je ostavila velike posledice – rekao je Grlić Radman.

Dodao je i da je Hrvatska odlučila da na Kosovu postavi vojni kamp koji će, prema njegovim rečima uticati na stabilnost regiona.

1 COMMENT

  1. Fasisticka hrvatska uvek je bila protiv srbije vrsila genocid na srbe na srpski narod to cini i danas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here