Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva u fudbalu pošto je u 3. kolu Grupe D savladala Škotsku u Glazgovu sa 3:1. 

Posle početnog mučenja, i potom vođstva, Vatrenih usledio je “hladan tuš” i izjednačenje Škotske. Ipak, Luka Modrić je prelepim golom doneo vođstvo svojoj selekciji i pokrenuo tim, koji je kasnije ubedljivim rezultatom slavio.

Pre samog meča, izabranici Zlatka Dalića su pred poslednji meč grupne faze imali samo jedan osvojeni bod i imperativ pobede u duelu sa Ostrvljanima.

Od starta meča, hrvatska je bila bolji rival i povela u 17. minutu. Juranović je centrirao, Perišić je glavom spustio loptu, a dobar, neodbranjiv udarac levom nogom u padu uputio je Vlašić.

Usledio je period, u kojem nije bilo naročito velikih prilika, da bi domaći do izjednačenja stigli u finišu poluvremena, preko Mekgregora koji je sa ivice kaznenog prostora pogodio ugao gola Livakovića.

U nastavku, Hrvatska je napala i stigla do vođstva posle prelepog gola Modrića. Kapiten Hrvatske je u 62. minutu spoljnim delom pogodio gornji ugao gola, koji čuva Maršal.

Tačku na ovaj susret stavio je Perišić, lepim golom posle kornera Modrića. Napadač gostiju je glavom loptu poslao u mrežu.

Hrvati su završili grupnu fazu ka drugi i u osmini finala ih čeka drugoplasirana ekipa iz grupe E (Španija, Poljska, Slovačka, Švedska), dok će Česi, kao trećeplasirani, svog rivala saznati naknadno.

Škoti su od samog starta meča pokušali da borbom, presingom i trčanjem nadomeste fudbalski kvalitet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here