commons.wikimedia/Jetphotos
Avion Kroacija erlajnsa

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kaže da postoje zainteresovani potencijalni strateški partneri za “Croatia Airlines”.

On veruje da će se sutra na sednici Vlade, na dnevnom redu naći tačka o formiranju međuresornog povereništva koje će zajedno s Upravom voditi proces pronalaska strateškog partnera.

Na pitanje novinara zašto misli da će proces pronalaženja strateškog partnera za nacionalnu aviokompaniju ovaj put uspeti, ministar Butković je odgovorio da “ima zainteresovanih koji se javljaju”. Na primedbu novinara da nisu svi delovi “Croatia Airlinesa” jednako profitabilni, i da li zato postoji mogućnost “razbijanja” kompanije, Butković je rekao da “ima više scenarija”.

On najavljuje da će Uprava izabrati finansijskog savetnika. To je u završnoj fazi tog procesa, a taj savetnik trebalo bi da predstavi neke od budućih modela koji bi se mogli primeniti u pronalasku strateškog partnera.

Butković napominje da u slučaju Croatia Airlinesa, potencijalni strateški partner koji ne dolazi iz EU ne može postati vlasnik više od 49 posto preduzeća.

“Ali ne znači da neko neće biti zainteresovan, ako neće biti većinski vlasnik. Sačekajmo celu proceduru koja treba da ide”, poručuje Butković.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here