Hrvatska skida šapu sa Kunićeve kuće?

0

Kuća srpskog povratnika Petra Kunića iz Krnjaka na Kordunu nije prodata na javnoj licitaciji
 

Na javnoj licitaciji nije ni bilo zainteresovanih kupaca, a sudija koji ju je vodio obavestio je brojne novinare da se prodaja Kunićeve kuće odgađa za mesec dana. Iz onog što je rekao po svoj prilici do prodaje kuće neće ni doći.

Naime, državni Ured za stambeno zbrinjavanje dopisom je zatražio od suda u Karlovcu da se prodaja odgodi za 30 dana u kom će roku država ponuditi mirno rešenje tog slučaja.

Na Karlovačkom sudu nije se pojavio Petar Kunić, a u telefonskom razgovoru dopisniku "Vesti" rekao je da bi to za njega bilo previše. Nije sakrivao strah da bi mu kuća na javnoj licitaciji mogla otići na doboš, a to, priznao je, ne bi mogao da preživi.

Na licitaciju nije došao ni sin pokojnog Vinka Petrovića, zbog kojeg se i prodaje

* Hrvatska isteruje Kuniće za dva dana?

* Mora da plati Hrvatima 200.000 € što su mu zapalili i opljačkali kuću!

Kunićeva kuća, jer je pravosnažnom sudskom odlukom presuđeno da mu Kunić mora isplatiti 200.000 evra, zbog navodnih ulaganja u njegovu kuću, u kojoj su Petrovići živeli od "Oluje" do 2003. godine. Petrovićev advokat Jadranka Miladin, nakon što je odgođena javna licitacija, izjavila je da je njen klijent saglasan i voljan da se spor reši nagodbom.

Po njenim rečima još uvek nije dogovoreno ništa konkretno, ali je uverena da će se zadovoljavajuće rešenje pronaći.

Siniša Ljubojević, dožupan karlovačke županije ispred srpske manjine, koji je takođe bio prisutan u sudnici karlovačkog suda, izjavio je za "Vesti" da je neshvatljivo da je država toliko odugovlačila rešenje Kunićevog, ali i desetine drugih sličnih slučajeva. Međutim, bolje ikad nego nikad, smatra Ljubojević, uveren da je Kunićevoj agoniji konačno došao kraj.

– Država je jedini krivac i jedino ona može da preseče, a traženjem jednomesečne odgode jasno je da to namerava i da uradi – rekao je za "Vesti" Ljubojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here