EPA-EFE/Georgi Licovski

Fudbalska reprezentacija Hrvatske osvajač je broznane medalje na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Posle srebra u Rusiji pre četiri godine, Vatreni su sada stigli do trećeg mesta pobedom nad Marokom od 2:1 (2:1). Golove su dali Joško Gvardiol u 7. i Mislav Oršić u 43. minutu, dok je Dari bio strelac za Maroko u 9. minutu utakmice.
Oba tima su na startu meča igrala ofanzivno, da ugroze gol protivnika, a Hrvatska je ušla u meč da igra snažno i bez kalkulacija. Zato je vrlo rano i dala, ali i primila gol.
U sedmom minutu pao je sjajan gol Joška Gvardiola. Bacio se u stilu Robina van Persija i pogodio glavom za prednost Vatrenih od 1:0.
Maroko je stigao do poravnanja posle minut i po! Strelac za Maroko bio je Dari. Kakav odgovor je to bio. Marokanci su i u toj prilici pokazali koliko su kočoperni i nezgodni.
Kada je delovalo da će Maroko na poluvreme sa nerešenim ishodom dogodio se Mislav Oršić koji je jako lepim udarcem, od stative, savladao Bunua i doneo prednost svom timu od 2:1.
U drugom poluvremenu nije viđen neki lep fudbal, Hrvati su zatvorili prilaze golu, a Maroko je možda najveću šansu imao preko En Nasirija u 96. minutu, kada je šutirao glavom preko gola Dominika Livakovića.
Hrvatska na kraju osvaja novu medalju na Svetskim prvenstvima. U finalu će igrati Francuska i Argentina u nedelju od 16 časova.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here