pixabay.com

Hrvatske vlasti će ispitati mogućnost promene planirane trase auto-puta od Banjaluke do Beograda, na teritoriji opštine Modriča, izjavio je premijer Andrej Plenković.

Promena trase će se, kako je rekao, tražiti da bi se izbeglo rušenje kuća hrvatskih povratnika u toj opštini u Reublici Srpkoj i selima Garevac, Čardak I Donji Kladari.

Plenković je rekao da je ministar saobraćaja Oleg Butković nedavno imao kontakt s članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom na ovu temu, a angažovana je i Ambasada Hrvatske u BiH pa su obavljeni I dodatni politički i diplomatski kontaktio tom pitanju.

– Zainteresovani so da ne dođe do rušenja kuća Hrvata koji žive u Garevcu, Donjim Kladarima i Čardaku – rekao je Plenković, prenela je zagrebačka N1 tv.

4 COMMENTS

  1. Хрватска митоманија. Мешање у политику других земаља. Нека спашавају хрватски народ и селе га у Хрватску из Републике Српске, из Србије а најбоље би било да нестану са целог Балкана.
    http://sno.bravehost.com/linda/ameri.jpg

  2. Не руше се куће само рвата него и Срба. Они нису ни питали Србе које су истерали из њихових кућа и порушили за изградњу њихових ауто путева.

  3. MNOGO JE PAMETAN OVAJ HRVAT BRINE SE O HRVATIMA A STA JE SA SRPSKIM KUCAMA KOJI SU IM RUSILI HRVATI U HRVATSKOJ

  4. Istina. U nas stan u Vukovaru je uselio ” bojovnik” na silu a nama je pretio. Zato zivim u Kanadi vec 20 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here