Hrvatska zloupotrebljava Interpol da hapsi Srbe

0

Hrvatska koristi Interpoll da hapsi ljude prea kojima su obustavljeni sudski procesi
 

Iz "Veritasa" podsećaju da je ovo četvrto hapšenje Srba iz Hrvatske na području Crne Gore po Interpolovim poternicama i navode da Hrvatska zloupotrebljava Interpol, jer je velik broj postupaka prema licima koja su uhapšena na osnovu tih poternica do sada obustavljen.

 

Macakanja se nalazi na zajedničkoj optužnici sa još pet pripadnika Teritorijalne odbrane i milicije Tenje za ratni zločin protiv civilnog nesrpskog stanovništva, koju je 2008. godine podiglo Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku, ističu u "Veritasu".

Osim Macakanje, optuženi su, Jovan Rebrača, Božo Vidaković, Žarko Čubrilo,
Grković Branko i Boško Surla.

 

Jedan od optuženih Surla Boško, koji je živio u Tenji, bio je uhapšen u maju 2007. godine, ali je nakon održanog glavnog pretresa i više od godinu dana provedenih u istražnom zatvoru oslobođen optužbe u nedostatku dokaza.

 

Iz "Veritasa" podsećaju da je Macakanja 12. uhapšeni Srbin iz Hrvatske od početka ove godine.

 

Po hrvatskim poternicama pre njega uhapšeni su Saša Počuča i Mirko Žarković na graničnom prelazu Batrovci, Leonarad Janković u Austriji, LJubomir Eraković u Italiji, Milan Bačić u Kanadi, Gojko Eror na Malti, Milutin Graić u Holandiji, Igor Crnomat u Engleskoj, Jerko Mićić u NJemačkoj, Marko Maravić u Makedoniji i Đorđe Stojaković u Irskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here