V. Sekulić

Hrvatski izdavači ove godine zbog pandemije neće nastupiti na beogradskom Sajmu knjiga, ni kao Zajednica izdavača i knjižara, ali ni pojedinačno.

Hrvatsko Ministarstvo za kulturu i medije potvrđuje da njihovi izdavači neće nastupiti na Sajmu knjiga u Beogradu zbog epidemiološke situacije:

“S obzirom na to da je u ovom izuzetno nesigurnom razdoblju pandemije i različitih pristupa epidemiološkim merama u kontekstu događanja i okupljanja u pojedinim državama bilo teško planirati takve opsežne programe gostovanja, ni Zajednica izdavača i knjižara ni pojedinačni izdavač nisu tražili da Ministarstvo kulture i medija finansira nastupe na sajmovima u Frankfurtu ili Beogradu”, objavio je “Večernji list”.

Ovogodišnji beogradski Sajam knjiga bi trebalo da bude održan od 24. do 31. oktobra, nakon što je pomeren prvobitni septembarski datum i napravljen novi dogovor između izdavača i grada. Konačna odluka o tome da li će Sajam knjiga biti održan biće doneta do 1. oktobra, a zavisiće od epidemiološke situacije.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here