pixabay.com

Hrvatski mediji danas različito izveštavaju o privođenju osam napadača na Srbe u Uzdolju, kod Knina, 21. avgusta, kada je maskirana grupa huligana upala u jedan kafić i napala goste, koji su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde, povredivši pet osoba od kojih i jedno dete. 

Portal Index piše da je jedan napadač na Srbe u bekstvu, a da je tužilaštvo u Šibeniku zatražlo pritvor za četvoricu.

Navodi se da su svi osumnjičeni navijači.

Policija je, naime, jutros saopštila da je privela osam osoba koje se dovede u vezu sa tim napadom i da su svi oni s područja Splita.

Potom su mediji preneli da su do 15.10 privedena četvorica napadača na Srbe na saslušanje u šibensko tužilaštvo, a da se očekuje da će ostali biti privedeni nakon što, kako navodi Index, “ova dvojica ne budu saslušana”.

U pregledu današnjih događanja, portal piše da je predloženo određivanje istražnog pritvora za privedene, da je jedan napadač u bekstvu, te da među četvoricom privedenih ipak nisu napadači na sezonske radnike iz Srbije, koji se pre dva meseca dogodio u Supetru, na ostrvu Braču.

“Policija je podnela krivične prijave protiv pet osoba zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja počinjenog iz mržnje, zbog krivičnog dela oštećenja tuđe imovine i zbog krivičnog dela nanošenja telesnih povreda: Četiri osobe su privedene i ispitane od zamenika državnog tužioca dok je jedna osoba u bekstvu. Njima se stavlja na teret da su 21. avgusta pošli u Uzdolje i u lokalu u kojem se gledala utakmica Crvene zvezde bez ikakvog razloga ili povoda napali građane koji su pratili utakmicu i nanijeli im telesne povrede…”, preneo je Index.

Portal dalje navodi da je, nakon saslušanja, podnesen predlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke, remetiti krivični postupak i zbog opasnosti ponavljanja krivičnog dela jer su, kako se navodi, svi prekršajno evidentirani prema zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim utakmicama, a neki su i krivično evidentirani.

 

2 COMMENTS

  1. Kitarevic: “Hrvatska je sigurna zemlja”. Ali najmanje za Srbe. Nije dovoljno samo osuditi nemili dogadjaj, vec treba puno ucinitzi za ozdravljene duhovnog nacionalnog bica u Hrvatskoj. Nazalost hrvatski celnici su odavno izgubili prikljucak za taj poduhvat. Hrvatski celnici su od dobrog hrvatskog naroda napravili jedan deo monstruma.
    Dobro bi bilo kad bi srbski celnici apelovali na Srbe da tamo nikako neodlaze, a one hrvatske Srbe nagovaraju da Hrvatsku pilako napustaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here