pixabay.com

U najnovijoj kolumni za medijsku korporaciju Juronjuz geopolitički ekspert Teodor Karasik iznosi ozbiljna upozorenja o hrvatskom predsedavanju EU.

Navodi da je ruski trojanski konj u Evropi.

Karasik podseća da je već upozoravao da bi suđenje u slučaju INA-MOL moglo Rusiji predati ključeve Evrope, a potom dodaje kako sada te ključeve ima i može ih upotrebiti za otključavanje Putinovih dugogodišnjih planova za destabilizaciju EU.

On navodi kako hrvatsko predsedavanje Uniji predstavlja ozbiljnu pretnju integritetu sastava EU i NATO-a, dokazujući to zataškavanjem ruske lobističke operacije za kontrolu naftno-gasnih dobavnih pravaca, a što su u svom izveštaju o suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i predsedniku uprave mađarskog MOL-a Žoltu Hernadiju, u slučaju INA-MOL, utvrdila i dva renomirana pravna stručnjaka.

Detaljno obrazlažući taj slučaj, Karasik posebno govori o sudijama Kai Ambosu i lordu Davidu Andersonu, čiji izveštaji, kako navodi, pružaju alarmantne dokaze o hrvatskoj pravosudnoj korupciji pod direktnim uticajem Rusije, zbog čega Karasik zaključuje da EU mora da spreči korišćenje hrvatskog predsedavanja za potrebe ruskih energetskih interesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here