pixabay.com

Hrvatskog istoričara Hrvoja Klasića u njegovoj kancelariji na Filozofskom fakultetu dočekalo je pismo u kojem mu ustaše prete…

U njemu se ustaše, kako se sami nazivaju, raduju vesti da je likvidiran pa žale što ona ipak nije istinita i nadaju se da će ipak sledeća vest o njegovoj likvidaciji biti istinita.

„Rado ćemo ti doći na sprovod u HOS-ovim uniformama na kojima se lepo ističe poklič ZA DOM SPREMNI“, stoji u pismu koje je istoričar dobio, a koje će kako je najavio, predati policiji.

Takođe se navodi da će ustaški poklič nadživeti i Klasića, i „četnike i antifašiste“

​„Ti si respektabilni istoričar u tebi dragoj četničkoj Srbiji. Tamo si uvek dobrodošao“, ističe se u pismu koje je potpisano sa „Smrt izdajnicima“ i „pozdravljaju te ustaše“.

Istoričar tvrdi da ovo nije incident već redovno stanje u Hrvatskoj.

„Poslednjih godina dobijam degutantna pisma, ali u njima se pazilo da se ne pređe granica… Pre par meseci dobio sam jedno iz kojeg se mogla razumeti pretnja smrću i prijavio sam to policiji, ali oni nisu do sada ništa otkrili“ navodi Klasić za Indeks.

Klasić navodi da je duboko razočaran državom u kojoj živi.

„Takva je atmosfera u društvu. Bio sam dobrovoljac 1991. godine, doktor sam istorije, nikoga nisam opljačkao, a prete mi jer govorim o temama svojih istraživanja. Da me u ratu pogodio metak iz snajpera, po meni bi se danas zvala škola u Sisku, a zovu me izdajnikom. Ovo nije incident, ovo je redovno stanje poslednjih godina“ zaključuje Klasić.

Hrvatski mediji podsećaju da je dokumentarna serija o dešavanjima u ustaškoj NDH stopirana na HRT-u i da niko ne zna da li će uopšte biti emitovana, a Klasić je jedan od autora serije.

 

3 COMMENTS

  1. Na istoku stare priče a u hrvatskoj fašizam. Ova nakaradna tvorevina će izgleda biti prva tzv država koju će izbaciti iz EU, a onda kuku njima. Svi će se pozivati na srpsko poreklo.

    • Нажалост Кизо постаће они звезда водиља за ЕУРОПУ јер им тамо завиде на ”нестиду од своје фашистичке идеологије” па их зато нико од остатка еуропе ни не критикује већ чека да се свет навикне па ће и они кренути истим путем

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here