Vesti
Ivan Gojković, Dunja Dudić, Ladislav Kiš, Milana Dejanović, Pavica Kupčak

Pomisao na vikende na Severnim plažama neminovno podstiče sve koji poznaju ovaj deo Sidneja da prvo pomisle na sunčanje, kupanje, surf… Pored toliko prelepih plaža to je sasvim očekivano. Međutim, naši ljudi okupljeni uz Udruženje “Nest” protekli vikend na severu grada proveli su vredno radeći i družeći se uz tenis i ideju da se pomogne drugima kojima je ta pomoć potrebna.

Amaterski humanitarni teniski turnir “Australian Closed” održan je tradicionalno uoči starta daleko poznatijeg Australian Opena. Osmu godina zaredom, tokom dva januarska dana, vodile su se borbe na teniskim terenima, ali i prikupljale donacije za sve ono što je planirano u okviru humanitarne akcije.

Uručenje nagrada: Ladislav Kiš sa finalistima Stanišićem i Jovičićem

Pobednik “Australian Closed” turnira za 2020. je Željko Stanišić, koji je u finalu savladao Nebojšu Jovičića i tako odbranio titulu iz prošle godine. U ženskoj konkurenciji slavila je mlada Milana Dejanović, pobedom u finalu protiv Dunje Dudić.

Slavio u finalu: Željko Stanišić
Borile se za titulu: Dunja i Milana

Osim tenisa za odrasle, koji se igrao u popodnevnim časovima, i mladi su imali svoj teniski turnir, a nisu izostali ni pehari i prigodni pokloni koje je teniserima amaterima uručio teniski trener i jedan od članova Udruženja “Nest” Ladislav Kiš, inače jedan od trenera Novaka Đokovića iz njegovih mlađih dana.

Da je vikend bio ispunjen sportom, dobrom energijom i fer-plejom dokaz su i mladi fudbaleri koji su se takmičili u nedelju ujutro. Igračima pobedničkog tima pehare je uručio veliki fudbalski as Miloš Ninković, koiji je bio specijalni gost ovog humanitarnog događaja.

Lazar Dobrijević sa Milošem Ninkovićem

Kao i prethodnih godina, sav prihod sa turnira namenjen je za dobrotvorne svrhe. Rad svih članova “Nesta” je na volonterskoj bazi, što je potvrdio i predsednik ovog udruženja Željko Gojković.

– Svi u “Nestu” smo izuzetno srećni jer je ostvaren cilj akcije, a to je da se bolnici u Trebinju kupi specijalni medicinski aparat za analizu krvi. Tako deca iz Trebinja i okoline neće morati da putuju u Hrvatsku ili Crnu Goru da bi obavili neophodne pretrage – rekao je Gojković.

Zabavno i odraslima i deci

Predsednik “Nesta” je istakao i da će donacije biti uručene i dvema lokalnim organizacijama. Jedna je “Royal Far West” koja se stara o deci iz udaljenih krajeva Australije gde nemaju medicinske tretmane i terapije. Druga organizacija je Osnovna škola Clifton Creek u Istočnom Gipslendu u Viktoriji, koja je potpuno izgorela u nedavnim požarima.

Zahvalnost teniskim asovima

Iz “Nesta” su posebno zahvalni najboljim srpskim teniserima, pobednicima ovogodišnjeg ATP kupa, koji su potpisali majice koje su tokom vikenda prodate na dobrotvornoj aukciji u okviru turnira “Australian Closed”.

Aukciju je vodio Vik Loruso, poznato lice TV Kanala “10” koji takođe živi na Severnim plažama.

Zahvalnost: Jelena Kiš, Dragana Marinkov, Laci Kiš, Željko Gojković, Slavko Marinkov i Vic Loruso

Između četiri vatre

Novina na turniru “Australian Closed” bio je Dodgeball, sport koji je predstavila Marijana Marinić. Dodgeball podseća na igru koja je kod nas poznata pod nazivom “Između dve vatre”. U Marijaninoj verziji, radi se o četiri, a ne dve “vatre”, koje čine veoma interaktivnu igru koja je tokom vikenda povezala mlađe i starije, velike i male, pošto su svi mogli da učestvuju na Dodgeball takmičenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here