Youtube/Eurovision Song Contest
Grupa "Hurikejn"

Srbiju na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“, koja se održava u Holandiji od 18. do 22. maja, predstavlja grupa “Hurricane”. 

Muziku ovogodišnje srpske takmičarske numere Loco Loco napisao je Nemanja Antonić. Sanja Vučić, članica grupe “Hurricane”, autorka je teksta, dok je aranžman delo Antonića i Darka Dimitrova.

Kao pobednice prošlogodišnje „Beovizije“, članice grupe “Hurricane” trebalo je da predstavljaju Srbiju na „Pesmi Evrovizije 2020“.

Međutim, zbog globalne pandemije koronavirusa, Hasta la vista nije dobila priliku da se bori za najbolju pesmu Starog kontinenta.

Ovogodišnje izdanje „Evrosonga“ održava se u Roterdamu od 18. do 22. maja. Srbija je među zemljama koje će tokom druge polufinalne večeri, 20. maja, pokušati da se plasiraju u finale takmičenja.

Uobičajeni način organizacije „Pesme Evrovizije“ neće biti moguć zbog mera protiv koronavirusa. Zbog toga je odlučeno da se 65. izdanje najveće muzičke manifestacije na svetu održi pod takozvanim „scenarijom B“.

Broj ljudi u delegacijama biće manji nego prethodnih godina, a broj novinara koji će prisustvovati samom događaju biće ograničen na 500.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here