V. Sekulić
Pejsmejker nosi od prve godine života: David Dimitrijević

Neprilike zbog nedostatka lekova za devetogodišnjeg sina Davida, teškog srčanog bolesnika, koji je do skoro bio u bolnici zbog tromba, nagnao je samohranu majku Snežanu Dimitrijević iz Surčina da se obrati za pomoć dobrim ljudima.

Podsećanja radi, odgovor nije izostao, jer je naš plemeniti čitalac Milenko Šipka iz Oberordorfa u Švajcarskoj, zajedno sa porodicom, odmah uputio donaciju od 50 franaka kako bi ovaj mališan imao neophodne lekove.

Donacija je brzo stigla na njihov kućni prag donevši im olakšanje. Međutim, njihovim mukama tu nije kraj.

– Čitaoci “Vesti” su jedini koji imaju razumevanja za naše muke, kao i Davidovi školski drugari i učiteljica. Hvala svima do neba. Istina je da se mi svako malo nađemo u problemu. Prvo, kako da Davidu obezbedimo lekove, a drugo kako da imamo za najosnovnije jer od socijalne pomoći koja iznosi manje od 100 evra, mi ne možemo namiriti podstanarske račune i imati dovoljno za najosnovnije potrebe, a kamoli za lekove koji se često menjaju. To nam stvara poseban problem. Zato nam je svaka pomoć poput dara sa neba. Jedan dobar čovek nas je skoro pozvao i obećao pomoć, na čemu se unapred zahvaljujem. Iskreno govoreći dobro će nam doći da malo okrečimo podstanarski stan koji je pun vlage i zbog čega David tokom ovih vrelih letnjih dana ima konstantna gušenja. Lekari kažu da je rešenje da boravi u klimatizovanoj prostoriji, ali ja zaista nisam u mogućnosti da to obezbedim – kazala je majka Snežana, čijem je sinu još kao bebi ugrađen pejsmejker.

Kako su Dimitrijevići odnedavno ostali i bez televizora, to će narednih dana jedan polovni dobiti i od naših kolega. Više o svemu tome naši čitaoci saznaće u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.