Lična arhiva
ODUŠEVLjEN POKLONIMA: Pavle Tasić

Ganuta sudbinama porodica sa malom decom, o čijim smo nevoljama pisali u Humanitarnom mostu, plemenita Nadežda Radović iz Vizbadena uputila je posredstvom Redakcije iz Bad Filbela čak četiri poklon-paketa, puna prelepe odeće, obuće, igračaka i slatkiša za decu, nešto hrane kao i kućne potrepštine.

Svoju pomoć, tačnije po dva paketa, ovog puta namenila je sedmogodišnjem Pavlu Tasiću iz Beograda, obolelom od cerebralne paralize, kao i samohranoj majci Snežani Pantelić iz sela Zarići kraj Kosjerića i njenoj ćerkici Neveni. Dve pošiljke stigle su na svoje odredište, u Niš, gde trenutno mali Pavle sa mamom Danijelom boravi, kako bi ojačao svoje mišiće u centru za neurorobotiku. Tasići su se od srca zahvalili dobročiniteljki iz Nemačke, koja je mislila na njih i uputila im divne darove.

– Dirnuti smo poklonima koje nam je ta divna žena poslala. Pavle i njegov brat Petar su posebno uživali u slatkišima, koje smo morali da sklonimo, da ih imaju i kasnije. Još jednom hvala na svim darovima. Uskoro šaljemo i fotografije, kad se vratimo u Beograd. Ispričaćemo vam i kako Pavle napreduje i kakvi su dalji planovi za njegov oporavak nakon operacije u Americi. Šaljemo mnogo toplih pozdrava – poručio je Dejan Tasić, brižni tata malog Pavla.

Preostala dva paketa su na putu su ka Pantelićima. A koliku radost su donela, Nadežda Radović će moći da pročita u jednom od narednih izdanja našeg lista.