Lična arhiva
Mladi fudbalski sudija: Bojan Mijatović

Majska stipendija od 50 evra humane M. E. iz Frankfurta za uspešan nastavak školovanja Bojana Mijatovića (22) iz Novog Grada, studenta beogradskog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, prosleđena je na njegov račun, zatekavši ga u pripremi prijemnog ispita za još jedan fakultet.

– Od srca hvala mojoj dobročiniteljki iz daleka koja me ne zaboravlja i svakog meseca me obraduje stipendijom.

Čini to od samog početka mog školovanja više od pet godina. Trenutno spremam diplomski ispit na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a pripremam i prijemni, jer želim da postanem fizioterapeut – priča u jednom dahu Bojan.

Pored studija, on već sedmu godinu obavlja i posao fudbalskog sudije, a početkom jula planira odlazak u Republiku Srpsku kod majke i sestre.

– Još jednom hvala plemenitoj dobrotvorki na novčanoj pomoći. Mnogo mi znači, to mi je neprocenjiva podrška. Nadam se da ću uspeti da izučim i za fizioterapeuta, jer mi se taj poziv mnogo sviđa – kazuje Bojan.

Sport i bavljenje sportom je njegova velika ljubav, a oduvek se trudio da ima što bolje ocene u indeksu da bi opravdao poverenje svoje dobročiniteljke, koja mu i te kako olakšava studentski život.

– Ne postoje reči kojima bih se mogao dovoljno zahvaliti, ali ću još jednom reći da joj od srca želim sve najbolje u životu – kaže Bojan.

Brine o mami

– Živim u studentskom domu, pa uspem nešto i da prištedim. Svaki put kad idem u selo kod Novog Grada ponesem nešto para i majci, a odnedavno sestra živi u Prijedoru. Mama živi od poljoprivrede, pa joj dobro dođe svaki dinar koji joj odnesem – priča ovaj vredni mladić pred kojim je bolji život.