Vesti
Jad i beda: Vukola i Vučeta Bradić

Po običaju početkom svakog meseca verni čitaoci “Vesti” obraduju bolesne i siromašne nevoljnike u otadžbini. Iako su daleko nikad ne zaboravljaju ugrožene u rodnom kraju, pa je tako bilo i ovog puta.

Plemenita čitateljka B. G. obradovala je bolesnu Moniku Terzić iz Beograda sa 200 dolara. Ova pomoć će dobro doći njoj, njenoj ćerkici i majci Ljiljani koja brine o njoj. Sa 200 dolara nesebična B. G. je rešila da pomogne i dečaka Mihaila Kneževića koji se leči u Bolonji od opake leukemije. Koliko veliko srce ima pokazuje i to što je 200 dolara namenila Narodnoj kuhinji “Majka Jugovića”, manastir Gračanica.

Učenica Marija – Mara Milanović, koja živi u zabitom selu Žunjevići na Rogozni već dugo dobija redovnu donaciju od 200 dolara od plemenitog Marka iz Sidneja.

Razlog za radost imaće i Bradići, Vukola i Vučeta, jer ih je Ratko N. iz daleke Australije darivao sa 100 dolara i poželeo im sve najbolje u njihovoj borbi za bolji život. Lepa Demirović je poslala 100 dolara, a ova humana čitateljka izbor je ostavila Humanitarnom mostu.

Izbor je pao na siromašnog i teško bolesnog Miloša Jovanovića, iz sela Troštice, sa Golije.

Porodica Kostadinović iz Šargovca kod Banjaluke bori se za goli opstanak, jer ova višečlana porodica uskoro mora da se preseli u alternativni smeštaj, koji je u lošem stanju. Velika dobročiniteljka Anđelka Đurović im je poslala dar od 500 dolara.

Slađana Kostadinović, majka sedmoro dece nedavno nam je ispričala da muku muče sa oskudicom. Nije im lako jer pored pet zdravih devojčica, imaju i dva bolesna dečaka Stefana (13) i Darija (12). Njima su čitaoci “Vesti” svojevremeno pomogli da odu u inostranstvo na lečenje, ali većih pomaka nažalost nije bilo.

– Za mišićnu distrofiju lek ne postoji. Stefan je svoje stanje prihvatio, ali Dario nije – priča brižna majka Slađana.

Po već ustaljenom rasporedu vredni reporteri “Vesti” će uskoro krenuti sa uručivanjem vrednih donacija o čemu ćemo opširnije pisati u narednim brojevima.

Svi štićenici su beskrajno zahvalni donatorima širom Australije što uvek vode brigu o njima.

Marljiv učenik: Stefan Pendić

Dar za đake

Plemeniti O. V. duži niz godina pomaže četvoro đaka orahovačke gimnazije sa 480 dolara mesečno, a ta suma se deli na četiri jednaka dela. I đak Stefan Pendić može da računa na 370 dolara mesečno od istog dobročinitelja. Ovaj novac pomaže učenicima da lakše pregrme đačke dane i olakšaju roditeljima. Donatoru se zahvaljuju i kako kaži voleli bi da ga upoznaju.