Lična arhiva
ŽELjAN ZNANjA: Aleksandar Smukov

Verni čitaoci “Vesti” do sada su mnogo puta čitali priče o našem dugogodišnjem štićeniku Aleksandru Smukovu, slepom mladiću iz Dobrinaca kod Rume. Njemu su zbog tumora još kao dečaku amputirana oba oka. Ovog vrednog momka, koji sada ima 18 godina naši čitaoci ne zaboravljaju ni na tren.

Ovoga puta Aleksandru je stiglo 400 dolara od velikih dobrotvorki Dijane Papac i Silvane iz Melburna. Donaciju smo prosledili i usrećili ovu porodicu pogođenu brojnim mukama. Tim povodom smo razgovarali sa njegovom majkom Aleksandrom.

– Nema reči kojima mogu da im se zahvalim, ali neka im Gospod podari sreću i zdravlje – priča uzbuđeno Aleksandra, a onda nam je obelodanila lepe vesti u njihovoj porodici.

– Naš Aca je upisao Fakultet političkih nauka. Ne mogu vam reći koliko smo ponosni zbog toga, malo ćemo i proslaviti taj veliki dan za njega i sve nas. Evo suze su mi krenule – drhtavim glasom priča majka Aleksandra. Njoj i njenom suprugu Dušku nije lagan život, jer imaju troje dece sa posebnim potrebama. Naime oni imaju i tri godine starije bliznakinje Ivanu i Nikolinu, koje su obolele od cerebralne paralize.

Mladi Aleksandar je svoj hendikep nadmašio izuzetnim talentom i visprenošću u svemu što radi, on radi na računaru, igra šah, izlazi, vozi bicikl, pliva, igra pikado, obožava muziku.

Nikad nije klonuo duhom i veoma je veseo mladić. O njegovim bolesnim sestrama brinu roditelji, koji su i sami narušenog zdravstvenog stanja. Stoga ih svaka donacija u srce dirne, jer su osećaju dobrotom i požrtvovanost plemenitih ljudi.

Uvek u mislima

Dijana i Silvana su nam često slale donacije i ne samo ulepšavale deci rođendane i praznike, već donosile i veliko olakšanje nama roditeljima. I zato ova pomoć donosi spokoj, a to nema cenu. Koliko smo zahvalni Dijani i Silvani samo nebo zna. One su pored “Vesti” godinama uz nas i hvala im od srca . Uvek su u našim mislima – kazala je majka Aleksandra.