Pixabay.com

Građani su se okupili i danas u Hramu Svetog Vasilija u Nikšiću. Molebanu u hramu je prisustvovalo oko 200 osoba. Protojerej je zamolio građane da se u miru raziđu.

Oko 200 osoba došlo je i danas u Hram Svetog Vasilija u Nikšiću. Kako javljaju “Vijesti”, u samoj blizini svetinje bilo je parkirano devet policijskih vozila, a primećen je i veliki broj pripadnika policijskih snaga.

Nakon molebana, protojerej Miodrag Todorović zamolio je građane da se u miru raziđu i da svako sabiranje, ma gde bilo, bude u slavu Hrista i na njegovu radost.

Todorović je moleban počeo rečima iz akatista Sv. Vasiliju Ostroškom: “Sveti Vasilije Ostroski, božji ugodniče, pomozi svina pa i meni grešnome”.

Podsetio da su Đurđevi stupovi nekad bili Raška, Nikšić Hercegovina, “danas je to Crna Gora, a šta će biti sutra videćemo, ali svuda ostaje duh božji.”

– Treba poštovati svaku organizaciju jer su se svi naši borili da se to sačuva. Zato smo mi u obavezi da vodimo računa jedan o drugome, a Sveti Vasilije će da nas prosvetli. Kada se čovek skoncentriše samo na ovozemaljsko, ne vidi ovo večno. Zato treba i nama da pomogne da se oslobodimo i vidimo ovo večno – rekao je Todorović.

1 COMMENT

  1. Raška ne postoji od 14. vijeka, Hercegovina nikad nije ni postojala, a Srbijom su vladali Turci pola milenijuma, jedino je postojala Crna Gora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here