EPA
Filip Krajinović

Srpski teniser Filip Krajinović u prvom kolu US Opena poražen je od Nemca Sedrika-Marsela Štebea sa 3-1 u setovima.

Prvi set je počeo veoma turbulentno i nekako nagovestio kako će se stanje na terenu kretati. Nervozan je bio Filip Krajinović, dosta grešio i prepustio brejk Štebeu.

Potom je Nemac potvrdio brejk, da bi Krajinović osvojio tri vezana gema, ali nažalost to je bilo sve što smo od njega videli u prvom setu, pošto je sledeća četiri gema osvojio Štebe i tako “prisvojio” prvi set.

U drugom je situacija bila potpuno drugačija. Krajinović je zaigrao znatno bolje, iskoristo momentum koji je definitivno bio na njegovoj strani i stekao veliku prednost od 5:2.

Ipak nije uspeo na svom servisu da završi set i ubedjlivo slavi, već je dozvolio Štebeu brejk, koji ga je potvrdio i imali smo novu dramu, ali je srpski teniser ipak bio dovoljno priseban i odlično odservirao za osvajanje drugog seta.

U trećem setu je viđena potpuna dominacija nemačkog tenisera, koji je bio precizan “u milimetar”, redovno pogađao linije i igrao fantastičan tenis.

Hrabro se Krajinović borio, nije dozvolio tek tako Štebeu da prisvoji treći set, ali je Nemac na kraju morao da napravi brejk kako bi ga osvojio i poveo sa 2-1 u setovima.

Četvrti set je bio gotovo identično neizvestan kao prethodna tri. Posle osam odigranih gemova, imali smo nerešen rezultat u setu, čak smo imali i jednak broj brejkova, po dva.

Do kraja su oba tenisera osvojila po dva gema i ušli smo u taj-brejk, gde nas je čekala nova drama. Štebe je dobio prva dva poena, pa je Krajinović osvojio jedan, da bi još dva uzeo Nemac.

Potom Krajinović u pet poena osvaja četiri, da bi propustio set loptu i to Štebe maestralno koristi i vezuje nekoliko poena koji su mu doneli trijumf nad srpskim teniserom u prvom kolu US Opena rezultatom 3-1.

U narednoj rundi sastaće se sa Marinom Čilićem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here