EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Ričard Krajiček, nekadašnji šampion Vimbldona priznao je da je pogrešio kada je otpisao Rafaela Nadala na Australijan openu.

Španac je u Melburnu osvojio 21. grend slem, nepobeđen je od starta sezone i igra u odličnoj formi.

Krajiček je rekao da nije verovao da će teniser sa Majorke uspeti da se vrati u finalu posle 0:2 u setovima.

– Čak ni on nije znao da li će nastaviti karijeru, što taj podvig čini još većim. Kada Feliks Ože-Alijasim nije iskoristio meč loptu protiv Medvedeva u četvrtfinalu, rekao sam prijatelju da će to koštati Rafu 21. titule. Mislio sam da je Medvedev jedini koji može da ga dobije – kaže Krajiček.

Direktor turnira u Roterdamu je rekao da i danas ne može da poveruje kako je Nadal napravio preokret.

– Pre finala, mislio sam da nema šanse. Iznenadilo me je da je dospeo u poziciju da dobije drugi set, mislio sam da će biti 3:0. Izgubio je drugi set, bilo je 3:2 i 0:40 u trećem i mislio dam da je gotov. Obično sam dobar u prognozama, ali mi je drago što nisam vodio neki blog i što ljudi nisu tražili moj savet, jer bi bio pogrešan. Moje poverenje u Rafu je obično astronomsko, ali čak i mene je tad iznenadio. Kako se vratio posle pet sati i kako je trčao, nadigrao je Medvedeva fizički i mentalno. Ne mogu da poverujem da se to dogodilo – kaže Holanđanin.

Dodaje da će se taj meč dugo pamtiti.

– To je bio jedan od najvećih sportskih momenata koje sam ikad video. To kako se vratio i pobedio. Gledao sam dramu kada je pobedio Rodžera na Vimbldonu i Australijan openu, ali ništa me nije ovako zadivilo – zaključio je Krajiček.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here