pixabay.com

Vlada Nemačke izrazila je zabrinutost zbog nedavnih dešavanja na severu Kosova i povlačenja Srba iz institucija. Berlin je zbog tog pozvao Kosovo i Srbiju da doprinesu smirivanju situacije.

Zvaničnici iz Berlina su naveli da su često ponavljali da što se tiče Zapadnog Balkana, a posebno odnosa Kosova i Srbije, takve situacije treba izbegavati kada se uvek dugo gleda u pravcu onoga što oni nazivaju zloupotrebom isteka rokova, podsećajući na odluku vlade Kosova o registarskim tablicama.

Oni su takođe pozvali Srbiju i Kosovo da reše ovu situaciju direktnim međusobnim dijalogom.

“Poenta je da se sada moraju praviti kompromisi. Naš hitan apel je upućen obema stranama u sukobu, Kosovu i Srbiji, da se uzdrže od dalje eskalacije i da ovaj sukob rešavaju u stvarnom međusobnom dijalogu”, navodi se u odgovoru nemačke vlade listu Gazeta ekspres.

Oni dalje ističu da je važno da se postigne dogovor između Beograda i Prištine i poručuju da će zajedno sa Francuskom i drugim evropskim partnerima nastaviti sa svojim naporima da osiguraju nastavak dijaloga i napredak po ovom pitanju.

“Kancelar je rekao da je važno da sporazum uspe i da moramo strpljivo i sa velikim naporom raditi na tome. Tako da ćemo nastaviti da radimo sa Francuskom i drugim evropskim partnerima kako bismo osigurali da se dijalog nastavi i da postoji napredak po ovom pitanju”, ističe se u odgovoru iz Berlina.

6 COMMENTS

  1. da se prave kompromisi koje jedino ucinila srpska strana. ako mi nesto kazemo oni prete svim i svacim a to sto sipci stalno prave problem, kazu da se uzdrze obe strane. ma hajde. ajde jednom mi da se ne uzdrzimo. da vidimo sta ce fricevi.

  2. Mi svi Srbi smo uvjek zabrinuti
    Što Germani
    Naouružavaju albance
    Od terorista žele da naprave vojsku
    Da otmu srpsku teriritoriju
    A naravno rado su uzeli drugu 1/2 nemačke , ali pomažu sve zemlje koje su joj bile saveznici u 2 svjetskom ratu
    Sjetimo se početka cijepanja bivše nam YU države , upravo su Nemci bili najagilniji da se to što prije obavi,
    Pa sad bi još i Srbiju
    Da isparčaju što je više moguće
    Neće moći
    🇷🇸☦️🇷🇺

  3. Dokle god Nemci ne shvate da nema “Kosova” i Srbije, već da je po medjunarodnom pravu Kosovo Srbija, nije autoritet da Srbiji saopštava bilo šta ! Nemačka je gubitnik u dva svetska rata, okupirana od strane NATO-pakta, ekonomski će biti urnisana zbog stava prema Rusiji – takva zemlja nema prava da Srbiji upućuje bilo kakve izjave !!!

  4. Ajde dosta vise sa vasim blesavim komentarima, oterajta vi Amerikance iz Kosova, ako ste bas toliko Pametni

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here