Novak Đoković će, zajedno sa ostalim učesnicima Adrija tura, biti testiran na koronavirus, jer je tokom dana objavljeno da je Grigor Dimitrov zaražen. 

Pored Novaka biće testirani svi igrači turnira – Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Danilo Petrović, Peđa Krstin, Nino Serdarušić, Marin Čilić i Borna Ćorić.

– Hvala svima na porukama i brizi koje sam dobio. Želim da poručim da ću biti dobro. Ovo je posledica velikog napora i izlaganja suncu proteklih dana i moraću da propustim poslednji dan u Zadru. Mislio sam da bi bilo pošteno da prepustim svoje mesto jednom sjajnom mladom teniseru kome će ovo sigurno mnogo značiti – rekao je Dimitrov.

Đoković je otkrio i kako su njegov brat i porodica primili informaciju o Dimitrovu i njegovom stanju.

– Jako nam je teško. Kao što smo i pričali, mi smo u ovu organizaciju ušli svim srcem, dušom. Preduzeli smo sve mere propisane od Vlada Srbije i Hrvatske. Mislili smo da je dovoljno. Grigor je bio pre nego je došao u Zadar i u svojoj rodnoj zemlji, ne znamo gde je zaradio virus, opet kažem ovo je prvi test, na drugom testu se mogu prikazati potpuno drugačiji rezultati. Imali smo nagovaranja da nastavimo i odigramo finale, ali Goran (Ivanišević) i ja nismo smeli da dozvolimo sebi. Ipak smo mi odgovorni i nismo smeli da dozvolimo da bilo ko bude u opasnosti i nadamo se da će svi imati razumevanja.

Za sada nema precizne informacije hoće li se Adria Tour, planiran još za Banjaluku i Sarajevo, uopšte nastavljati.

– Blagovremeno ćemo obavestiti i za ostale turnire – rekao je Đorđe Đoković.

Podsetimo, zbog Grigorovog stanja finale turnira je otkazano.

Takođe će biti testirani i svi članovi organizacije, potvrdili su rukovodeći članovi Adrija tura Đorđe Đoković i Goran Ivanišević.

Ivanišević je istakao da je “pre tri dana” bio testiran na koronavirus i da je bio negativan, ali da će ponovo proveriti rezultate.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here