Naše odbojkašice izgubile u prvom meču na Svetskom kupu u Japanu s 3:2 (25:20, 23:25, 25:18, 22:25, 15:12).

Bez najboljih igračica (Ognjenović, Bošković, Mihajlović, Veljković) i bez selektora Zorana Terzića (umesto njega tim vodi Aleksandar Vladisavljev) naša reprezentacija je ostavila odličan utisak na prvom meču 13. svetskog kupa protiv iskusnog Brazila kojem nedostaje samo jedna uzdanica. U B grupi, u Hamamacuu, Srbija, koja učestvuje kao svetski prvak, u nedelju u 7 časova po našem igra s Amerikom.

Igračice, koje su pre šest dana u Ankari sačuvale titulu evropskog šampiona, potpomognute novim mladim snagama, bile su potpuno ravnopravne s Brazilkama, a nijanse su odlučile da pobeda prevagne na stranu protivnika.

U setu odluke Brazil je olako poveo s 4:0. To naše odbojkašice nije pokolebalo. Na prvoj promeni strana vodili smo s 8:7. Zatim je južnoamerički tim načinio seriju s 3:0 (10:7), ali mu ni prednost od dva poena nije bila dovoljna za sigurnu završnicu. Bilo je 11:11 pa 12:12. Brazilkama su pripala tri poslednja poena uprkos i tada sjajnoj igri naših u polju.

Srbija: Bjelica 24 poena, Buša 19, Lazović 15, Savić 8, Aleksić 6, Mirković 5, Pušić, Milenković, Blagojević, Lozo. Nisu igrale: M. Popović, Kocić, Đorđević, Gočanin.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here