J. Gajeskov
Nasmejani pripadnici policije sa našim novinama

U petak 22. novembra širom Australije obeležen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja u porodici.

Toga dana „Vesti” su donele opširnu ilustrovanu reportažu sa marša ulicama Kabramate i skupa na ovdašnjem Trgu slobode, na kojem je u prisustvu političara, lokalne policije, društvenih i humanitarnih organizacija, učestvovalo više stotina građana, među kojima je bilo i pripadnika srpske zajednice.

Povodom dana borbe protiv nasilja u porodici Policijski klub mladih u Kabramati organizovao je prošlog petka popodne porodično druženje pod nazivom „White Ribbon Family Fun”, gde su pored članova lokalne policije i njihovih porodica prisutni bili i članovi ovdašnje zajednice da decom.

Druženje su pokvarili kiša, grmljavina i jak vetar, pa su mnogi ranije otišli svojim kućama. Oni koji su ipak ostali uživali su u prijateljskoj atmosferi, raznim igrama za decu, besplatnoj hrani, sokovima i kafi.

Prisutni članovi lokalne policije Zarina, Sozana i Džon bili su ne samo iznenađeni već i presrećni kad smo im uručili par primeraka „Vesti” u kome smo doneli pomenutu reportažu. Oni su uz zahvalnost obećali da će primerke našeg lista predati na uvid svojim šefovima.
Evo i par fotografija koje više od reči oslikavaju atmosferu sa druženja prošlog petka.

Pripremljeno je i posluženje
Ni kiša nije mogla da pokvari dobro raspoloženje

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here