I pored krize i gripa Zlatibor pun gostiju

0

Bilo bi još lepše da smo ove zime imali snega

"U uslovima ekonomske krize koja se odrazila i na turistički promet, kako u našoj zemlji tako i u svetu, izuzetno smo zadovoljni prošlogodišnjom sezonom u kojoj smo u odnosu na 2008. godinu imali neznatan pad broja noćenja za oko pet odsto", rekao je Đurić.

 

Dosadašnji tok zimske sezone na Zlatiboru je, prema njegovim rečima, i pored posledica epidemije novog gripa, poremećenosti školsksog raspusta i nedostatka snega bio veoma uspeštan za ovaj turistički centar.

 

"Za vreme novogodišnjih praznika kapaciteti Zlatibora, koji raspolaže sa dvadesetak hiljada ležaja, bili su popunjeni sa više od 90 odsto, dok je u nedelji od 3. do 10. januara poseta bila bolja nego u istom periodu prošle godine", istakao je direktor Turističke organizacije.

 

Nažalost, obnovljeni Ski centar "Tornik“ ni ove godine nije bio u funkciji zbog nedostatka snega, iako su "Skijališta Srbije", koja gazduju tim objektom, obavili sve neophodne pripreme na uređenju ski staza, ski liftova, parking prostora i ugostiteljskih objekata.

 

"Skijališta Srbije su obećala da će u februaru raspisati tender za nabavku opreme za veštačko osnežavanje, dok će opština Čajetina ispuniti svoje obaveze oko izdavanja saglasnosti za korisćenje vode iz akumulacije Ribnica i rešiti imovinsko- pravne odnose na trasi vodovoda, tako da se može očekivati da "Tornik“ naredne zime neće zavisiti od vremenskih prilika", kaže Đurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here