D. Timarac
Na istom zadatku: Milomir Anđelković, otac Aleksandar Milutinović i Rendon Ilić

U zapadnom delu Sidneja, u Varovilu, mestu budućeg srpskog koledža “Sveti Sava”, prošle subote su izvođeni pripremni radovi jer će se na tom mestu održati veliko slavlje – obeležavanje dvostrukog jubileja pravoslavnih Srba, koji će na svečan način proslaviti 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve i 70 godina organizovanog života SPC u Australiji i na Novom Zelandu.

Osim pospremanja i čišćenja na imanju izvođeni su i majstorski radovi, kako bi sve bilo funkcionalno zakazanog dana, kad se očekuje veliki broj posetilaca. Prema procenama, u Varovilu se očekuje i do 3.000 posetilaca, što je i neki realan broj kad se uzme u obzir važnost jubileja, a i samo mesto na kojem se proslava obeležava.

Reporter “Vesti” se na licu mestu uverio da su se svi prihvatili posla. Na istom zadatku član uprave Koledža, gospodin Rendon Ilić, lokalni političar – gospodin Milomir Anđelković, sveštenik liverpulske parohije Aleksandar Milutinović, koji je mantiju tog dana zamenio radnim odelom, isto kao i kad pomaže radnicima tokom radova na Hramu Svetoga Luke u Liverpulu. U pomoć su stigli i vernici iz sidnejske Lazarice, sa njihovim protom Miodragom Perićem, koji je u pauzi za ručak blagoslovio obed i sve koji su svojom žrtvom pripomogli da se započeto delo uradi kako valja.

Zatekao se tu i mladi srpski biznismen Zoran Golub, koji nam je odao tajnu o skupu koji su inicirali sveštenik Rade Radan i poznati liverpulski mesar Goran, na kojem će razgovarati o akciji “1.300 kaplara” koja se sprovodi u Eparhiji. Zoran Golun je uveren da će odziv u ovoj akciji biti pozitivan…