ATAImages
DIGAO SVE NA NOGE: Zdravko Čolić u Areni

Najveća balkanska muzička zvezda Zdravko Čolić održao je dva od pet zakazanih koncerta u beogradskoj Areni i oduševio tako 36.000 fanova. Dva sata pre početka, Čolini fanovi počeli su da pristižu ispred Arene, gde su strpljivo čekali u redovima da uđu, a oko dvorane teško je bilo naći parking mesto.

Mogle su se videti registracije iz svih krajeva Srbije, ali i regiona. Zaglušujući vrisak, gromoglasni aplauz, ovacije, prolomili su se oko 20.30 Arenom, kada su krenuli prvi taktovi Čolinog velikog hita “Produži dalje”.

– Dobro veče, Beograde. Drago mi je da ste došli večeras u Arenu posle pet godina. Naša ljubav traje godinama. Puno mi je srce! Pozdravimo sve iz regiona koji su večeras ovde. Daćemo sve od sebe da ovo veče bude nezaboravno – rekao je Čola i zapevao “Merkam te, merkam”.

Ređali su se hitovi “Čija je ono zvijezda”, “Živiš u oblacima mala”, a uz zanimljivu koreografiju plesne grupe otpevao je pesmu “Esma”. Publika u kojoj su bile sve generacije, od prvog trenutka bila je na nogama. Ozvučenje je bilo odlično, više od 120 zvučnika, a bina je bila površine 300 kvadratnih metara. Pista koja je ulazila u fan-pit, kojom se neumorni pevač šetao, bila je popločana led-ekranima. Slao je Čola obožavaocima poljupce, a oni njemu ruže i bukete cveća. Zatresla se Arena i uz “Okano”, “Da si zvijezda, sele moja”, “Danica”, a onda se na bini upalila vatra, a sa krova su počeli da padaju crveno-beli baloni. Pesmom “Glavo luda” Čola je bacio publiku u trans.

Zdravkov bend, za ovu priliku pojačan gudačima, kao i baletskom grupom, bio je na vrhuncu zadatka i zvučao je besprekorno. Usledila je pesma “Noć mi te duguje” koja je horski otpevana sa publikom. Usledila je kratka pauza, a publiku je za to vreme zabavljao bubnjar Dragoljub Đuričić.

Drugi deo koncerta Čolić je otvorio hitom “Stanica Podlugovi”, a onda je usledila “Ako priđeš bliže” Arsena Dedića. Zdravko je pesmu “Podlugovi” otpevao uz veštački sneg koji je padao sa vrha dvorane, a posle snega usledila je pesma “Gori vatra”. Izveo je Čola i “Zelena si rijeka bila”, “Reka suza i na njoj lađa”, “Ko te ljubi kad nisi tu”. Gost na drugom koncertu bio je Matija Dedić. Posle tri i po sata koliko je neumorno pevao, Čola se od beogradske publike oprostio stihovima “Donesite smijeh, hiljadu pjesama bar, donesite sebe meni na dar”!

Ponosna Una

Zdravkov koncert nisu propustile ni ličnosti iz javnog života, a da pevaju sa Čolom došli su Zorana Mihajlović, bivši ministar Željko Obradović, Čeda Jovanović, Dragan Kićanović, Duda Ivković, Zdravkov mlađi brat Dragan Čolić, Neda Ukraden, Aco Pejović, Jelena Kostov, Olivera Kovačević, Sergej Ćetković, Dragica Radosavljević Cakana, Kiki Lesendrić…

Pored brojnih kolega i obožavalaca njegove muzike, na koncertu legendarnog pevača uživala je i njegova 18-godišnja ćerka Una. Atraktivna Čolina mezimica sve vreme je igrala i pevala uz hitove svog oca, a veliku pažnju privukla je i svojim izgledom.

Svaka mu čast

Beograd je u protekle dve decenije slušao Čolu dva puta na “Marakani”, zatim na Ušću, i u Areni 2005, kada je svojim koncertom i otvorio najveću dvoranu na Balkanu, pa i 2014. godine. Pet zakazanih Arena dokaz je da je Čola jedina zvezda na Balkanu kojoj je to pošlo za rukom. Ko je propustio spektakl koji se zaista ne propušta, Zdravko Čolić nastupa još tri puta, 13, 14. i 27. decembra.