I zvanično: Mali novi gradonačelnik Beograda

0

Novi gradonačenik Beograda!

Za njega je tajnim glasanjem na predlog predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića glasalo 79 od ukupno 94 odbornika.

 

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Andrija Mladenović izabran je za njegovog zamenika, a izglasano je i 13 članova Gradskog veća.

 

U biografiji dostavljenoj odbornicima Gradske skupštine, navodi se da je Siniša Mali rođen 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu i diplomirao na Ekonomskom fakultetu.

 

On je 2001. godine postavljen za pomoćnika ministra za privatizaciju, a krajem te godine prešao je u Agenciju za privatizaciju gde je postao direktor Centra za tendersku privatizaciju. Na ovoj poziciji ostao je do 2003. godine.

 

U Vladi Srbije posle izbora 2012. bio je savetnik prvog potpredsednika za ekonomska pitanja.

 

Do današnjeg postavljenja na funkciju gradonačelnika, Siniša Mali je obavljao funkciju predsednika Privremenog organa grada Beograda.

 

Đilas došao samo da lično čestita Malom

Bivši gradonačelnik Beograda i lider Demokratske stranke Dragan Đilas čestitao je u Skupštini grada budućem gradonačelniku Beograda Siniši Malom izbor na tu funkciju.

Đilas je došao u Skupštinu grada Beograda, ali nije prisustvovao sednici na kojoj će gradonačelnik biti izabran. Đilas je novinarima u holu Skupštine rekao da je došao da bi čestitao Malom i da se vraća na sednucu Skupštine Sbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here