EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Milan nastavlja sa sjajnim partijama u Seriji A. Roso-neri su na teškom gostovanju savladali Romu 2:1 i poravnali se na prvom mestu sa Napolijem.

Roma je bolje ušla u meč. Lorenco Pelegrini je već u trećem minutu promašio dobru priliku. I to je bilo praktično sve od izabranika Žozea Murinja u prvom poluvremenu. Milan je predvođen Ibrahimovićem zagospodario terenom.

Sjajni Šveđanin je u 26. minutu sjajno izveo slobodan udarac i doveo višestruke šampione Evrope u vođstvo. Do kraja poluvremena Rafael Lea je mogao da duplira prednost, ali je njegov šut blokiran.

U istom ritmu Milan je nastavio i u drugom poluvremenu. Ibrahimoviću je gol glavom poništen zbogf ofsajda u 50. minutu. Međutim, već u 55. Milan dobija penal posle loše reakcije Ibanjeza. Kesi je siguran za 2:0.

Stvari su mogle postati komplikovane za Milan u 66. minutu kada je Teo Ernandez dobio drugi žuti karton. Iskoristila je to Roma i u trećem minutu nadoknade preko nekadašnjeg igrača Milana El Šaravija smanjila na 2:1. Više od toga nisu mogli.

Sada „crveno-crni“ imaju 31 bod kao i Napoli na čelu tabele, dok je Roma posle 11 kola na petom mestu sa 19 bodova. Rimljanima je ovo bio već četvti poraz u sezoni.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here