Proslavljeni švedski napadač Zlatan Ibrahimović pokrenuo je akciju za prikupljanje sredstava i pozvao svoje kolege fudbalere da zajedno “išutiraju korona virus iz naših života”.

Šveđanin trenutno igra za Milan u Italiji, zemlji koja je posle Kine najviše pogođena epidemijom ovog virusa, a upravo je Zlatan napravio prvi korak tako što je uplatio dve donacije od po 50.000 evra.

Kako je naveo, uplata sredstava na adresi “www.gofundme.com/f/kick-the-virus-away” biće prikazana imenom i prezimenom.

– Italija mi je mnogo dala. Zato u ovom dramatičnom momentu želim da dam još više zemlji koju volim. U saradnji sa ljudima iz mog okruženja sam odlučio da pokrenem skupljanje finansijskih sredstava za Humanitas bolnice i da iskoristim moj uticaj da raširim poruku. U ozbiljnom smo problemu i moramo da se udružimo i da pružimo konkretniju pomoć od video poruke – izjavio je Ibrahimović.

Šveđanin je prošle zime drugi put u karijeri obukao dres Milana, a tokom karijere igrao je i za Juventus i Inter.

– Računam na velikodušnost mojih kolega, ali i od svih profesionalnih sportista i svih onih koji malom i velikom donacijom u zavisnosti od sopstvenih mogućnosti, žele da pomognu u ratu protiv ovog virusa. Svi zajedno zaista možemo da budemo od velike pomoći bolnicama, lekarima i sestrama koji svakodnevno rade na spasavanju života. Danas svi moramo da budemo uz njih. Hajde da “sredimo” ovaj korona virus i dobijemo ovu utakmicu. Ako virus neće da krene na Zlatana, Zlatan kreće na virus – u svom stilu poručio je Ibrahimović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here