Proslavljeni švedski napadač, koji je i u 38. godini među vodećim strelcima MLS lige, a svakako njena najveća zvezda, nazvao stvari pravim imenom.

U opširnoj priči ESPN-a o Zlatanu Ibrahimoviću, koji je zbog svoje naravi upoređen s američkom teniskom legendom Džonom Mekinroom, Šveđanin bosanskog porekla, jedan od najubojitijih golgetera današnjice, govorio je i s visine fudbalskog asa posebnog kova.

– Iskreno rečeno, MLS liga nije na nivou evropskog fudbala. U Evropi sam igrao protiv fudbalera koji su na mom nivou ili približno, što je mnogo bolje. U Americi sam sebi ličim na “ferari” među “fijatima”. Isti sam problem imao i u švedskoj reprezentaciji, iako tamo nije bila velika razlika u klasi. Nisam mogao da prihvatim da mi ne daju loptu ili da mi je daju kasno. I igra u Americi bi mogla da bude brža, a motiv veći. U prošloj sezoni smo nesrećno u poslednjem kolu ostali bez plej-ofa, ali borili smo se za šesto mesto u konferenciji. Rekao sam im: Kakva vam je to sezona kada se zadovoljavate da budete šesti? Pa, nikakva – u svom stilu je pričao Ibrahimović, koji je u Galaksi iz Los Anđelesa stigao početkom prošle sezone.

Na 27 mečeva dao je 22 gola. Na polovini ovog prvenstva u 16 utakmica mrežu je zatresao 13 puta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here