Foto: KK FMP
Filip Petrušev

Ekipa Igokee savladala je Megu rezultatom 86:84 u 14. kolu regionalnog takmičenja, i tako stigla do veoma važnog trijumfa u borbi za doigravanje protiv direktnog rivala za to mesto.

Tim Dragana Bajića sada ima skor 10-3, trenutno je u Top 4 tima na tabeli, dok je Igokea sada na 9-5, ali daleko od toga da je otpisana iz priče za plej-of u ovosezonskoj vrlo neizvensoj borbi.

Meč karijere u ABA ligi, i to baš protiv bivšeg kluba, oigrao je Edin Atić, koji je ubacio 28 poena, 22 je već nanizao do poluvremena, a najbolji trojkaš takmičenja Marko Jošilo je nastavio sa sjajnim šuterskim partijama, dodao je 14 poena, 3/5 za tri, ključnim dalekometnim hicima u poslednjih pet minuta održao goste na rezultatskom odstojanju.

“Dvocifreni” kod Igokee bio je i Amerikanac Klemons sa 15 poena.

Megu je predvodio sjajni Filip Petrušev, to je sad već postala najnormalnija konstatacija posle svakog meča “roze tima”, ovog puta sa 27 poena, 7 skokova, 3 asistencije i čak 11 iznuđenih faulova, za indeks 35!

Visoke procente šuta imao je Petrušev, 7/11 za dva, 1/3 za tri, 11/12 za jedan, međutim proradio je tek u drugom poluvremenu posle skromnog prvog koje je završio sa tek šest poena.

Otud je i Igokea bila u stalnom vođstvu, nije dopuštala preokret, i takav rezultatski odnos se održao do samog kraja, uprkos naletu Mege u samoj završnici.

Ipak, odbili su sve nalete domaćeg tima igrači Igokee, Jošilo je pogađao kad je bilo najvažnije, na drugoj strani Simonović nije (dva šuta za tri), pa je prednost konsantno bila na strani Bajićevog sastava.

Osim Petruševa, kod Mege su napadački najviše dali Smit i Tepić sa po 16 poena, te Simonović sa 15.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here