Košarkaši Igokee ulaze u finiš priprema za novu sezonu u ABA ligi i domaćem prvenstvu. U odsustvu trenera Aleksandra Trifunovića, koji se oporavlja od moždanog udara, ekipu predvode pomoćnici Marko Barać i Žarko Milaković.

Tim se vratio sa mini turneje po Turskoj gde je ostvario polovičan učinak – pobedio je Bujukčemeče, a izgubio od Karšijake.

Sava Lešić ističe da je ekipa spremna za novu sezonu ABA lige koju će otvoriti 5. oktobra duelom protiv Partizana u Beogradu.

– Dosta smo promenili tim u odnosu na prošlu sezonu i tražimo ritam da svih 12 igrača bude u funkciji, što ranije nije bio slučaj. Rezultat nije u prvom planu tokom ovih pripremnih utakmica, već da svi dobijemo ulogu i u što boljem ritmu dočekamo početak sezone. Za sada smo pogodili što se tiče kontrolnih utakmica i razigravanja igrača. Pa ćemo spremni početi sezonu – rekao je Lešić.

Moždani udar koji je imao trener Igokee poremetio je određene planove ekipe, a iskusni krilni centar nada se da će se Trifunović uskoro vratiti pored parketa.

– Koliko je meni poznato, stanje je sve bolje i nije ništa previše ozbiljno, mada se situacija i dalje pomno prati, a lekari će dati konačno mišljenje. Nadamo se da će se Trifa što pre oporaviti i pridružiti ekipi, odnosno staviti u funkciju tima. Sve nas je to iznenadilo i potreslo jer smo uhvatili ritam, ali moramo da stisnemo zube i igramo za njega u narednom periodu, i pokažemo da su njegovi pomoćnici dobro odradili ostavljene zadatke. Moramo se držati zajedno i iz svega izaći što jači. Kukanja nema, već samo rad – istakao je košarkaš Igokee, koja će poslednju proveru imati u sredu u Tuzli protiv Slobode.

Izvor:
Vesti-online, mondo.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here