pixabay.com

Ilegalni provajderi OTT TV usluga tzv. pirati obećavaju na stotine kanala, a nisu u mogućnosti da garantuju pretplatnicima korišćenje kompletne usluge tokom trajanja pretplate.

Pošto su OTT TV usluge proteklih godina postale sve popularnije, jer građanima za gledanje televizije više nisu potrebne antene, i skupe montaže, i pirati su „nanjušili” nove izvore prihoda. Oni svoje usluge nude pre svega preko društvenih mreža, najviše preko Fejsbuka, gde se mogu naći ponude od čak 800 kanala za malu mesečnu pretplatu, ali to je zamka.

Radi se o kanalima koje ilegalni provajder nudi kradući signal, što je moguće tokom jednog perioda, pošto legalni operateri često menjaju kodiranje, pa tako prekinu mogućnost krađe.
Upravo zbog toga ilegalni OTT TV operateri nisu u stanju da svoju obećanu ponudu i ispune na duže vreme, ali to ih ne zanima. Oni žele na brzinu da dođu do što više korisnika, koji bi uplatili unapred svoje pretplate.

Kasnije, kada ilegalni provajder više nije u stanju da obezbedi obećane kanale korisnik nije u mogućnosti ni da traži svoja prava, jer je svesno ušao u posao sa ilegalnim ponuđačem.

Korisnik ilegalnih ponuda ne može da se žali na kvalitet slike, na „pucanje slike” prilikom prenosa, kao ni na bilo koji deo dogovorene usluge. Zbog toga ilegalni provajderi korisniku donose samo na kratko zadovoljstvo, a kasnije sve više glavobolje i crni ekran.

Takođe, ilegalni provajderi OTT TV usluga, za razliku od legalnih, ne ulažu u stalno unapređenje softvera, koji je veoma bitan u pružanju usluge. Kao što tehnologija u svim sektorima napreduje, tako i softver OTT TV mora da se ažurira kako bi usluga bila što stabilnija, da ne bi bilo prekida u emitovanju programa.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here