EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN
Ilon Mask

Najbogatiji čovek na svetu Ilon Mask prozvao je zvaničnika Ujedinjenih nacija koji je rekao da bi tek mali deo bogatstva osnivača i direktora “Tesle” mogao da reši problem gladi u svetu.

Mask je odgovorio na komentare Dejvida Bizlija, direktora Svetskog programa za hranu UN-a, koji je ponovio apel najbogatijim ljudima na svetu da iskoriste delić svog bogatstva i jednokratno priskoče u pomoć.

Bizli je poimence pomenuo Maska i Džefa Bezosa, osnivača „Amazona“, dva čoveka sa najdubljim džepovima na svetu.

– Samo 6 milijardi moglo bi da spreči 42 miliona ljudi od gladi – istakao je Bizli.

Pomenuta brojka došla je od doktora Elija Dejvida, vodećeg stručnjaka za veštačku inteligenciju, da dva odsto Maskovog bogatstva iznosi 6 milijardi dolara, a da je Program za hranu UN-a prošle godine skupio 8,4 milijardi dolara. „Kako to da nisu rešili problem gladi u svetu“, retorički je upitao Dejvid.

Sa druge strane, stigao je odgovor Maska.

– Ukoliko Svetski program za hranu može da mi tačno objasni kako će tačno 6 milijardi dolara rešiti problem gladi na svetu, odmah ću prodati svoje akcije u ‘Tesli’ – naveo je Mask na Tviteru.

Bogatstvo direktora „Tesle“ iznosi, prema proceni Blumberga, više od 310 milijardi dolara. Samo 29. oktobra, Mask je zbog skoka vrednosti akcija, uvećao bogatstvo za 9,3 milijardi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here