EPA
Ilon Mask

Ilon Mask, najbogatiji čovek na planeti, izgleda je odlučio da ozbiljno “zarati” u virtuelnom svetu protiv Ukrajinaca. Najnovijim tvitom o Ukrajini, u kome je objavljena i karta izbornih rezultata iz 2012. godine, na kojoj se vidi pobeda proruskih stranaka na istoku zemlje, izazvao je pravu kanonadu komentara na Tviteru i ostalim društvenim mrežama.

Ukrajinski kanali su ovo shvatili kao novu provokaciju i oštro su se obrušili na direktora “Tesle”.

Povod je bila objava američkog senatora iz Južne Karoline Lindzija Grejema. Ovaj senator se već ranije na Tviteru “proslavio” izjavom da predsednika Rusije treba ubiti: “Nije me briga kako će ga ukloniti. Nije me briga da li ćemo ga poslati u Hag i suditi mu. Samo želim da ode.”

Ovoga puta Grejem je kritikovao Maska koji bi, po njegovom mišljenju, morao da razume činjenice vezane za rusku invaziju na Ukrajinu.

– Uz svo dužno poštovanje prema Ilonu Masku – a ja ga poštujem – rekao bih da on treba da razume činjenice ruske invazije na Ukrajinu – napisao je senator Grejem.

Mask mu je ubrzo odgovorio da je važna i volja naroda koji tamo živi.

“Pod pretpostavkom da verujete da je volja naroda važna, trebalo bi da u bilo kom konfliktnom regionu podržimo volju onih koji tamo žive”, naveo je Ilon Mask u sledećem tvitu i dodao:

“Većina Ukrajine nedvosmisleno želi da bude deo Ukrajine, ali neki istočni delovi imaju rusku većinu i preferiraju Rusiju.”

Uz ovo Mask je objavio i kartu izbornih rezultata 2012 godine po kojoj se vidi da su proruske stranke ubedljivo dobile većinu glasova u istočnim delovima Ukrajina, baš onim regionima gde sada bukti rat.

To je bio signal za internet zajednicu, posebno Ukrajince i one koji podržavaju njihovu borbu da se uključe i upute desetine hiljada otrovnih strelica i komentara na račun Ilona Maska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here