Ima neka tajna veza… između šminke i karaktera

0

Žene koje ističu oči su prirodne zavodnice
 

Opsesija žena šminkanjem odaje njihove karakterne osobine. Italijanski psiholozi su odgonetnuli ženski karakter u zavisnosti od toga kako se ulepšavanju.
 

Žene koje preziru šminkanje = jake žene

Iako žene generalno "bije glas" da su u stanju satima da sede pred ogledalom i da se ulepšavanju, to ipak nije tačno. Naime, veliki je broj dama koje preziru šminka. Psiholozi smatraju da takve dame imaju jaku ličnost i naglašenu želju za prirodnim i jednostavnim odnosima sa ljudima. One uglavnom nisu omiljene u društvu, ali ljudi sa kojima su bliske ih iskreno vole i poštuju.

 

Prenašminke žene = nedostatak samopouzdanja

Doterane žena privlače pažnju na svakom koraku. Ipak, previše šminke na licu i svakodnevno došminkavanje za sve moguće prilike, pa čak i za bacanje smeća, ukazuje na nedostatak samopouzdanja. Psiholozi tvrde da preterano sređene dame imaju jaku želju da se dopadnu, ali i da istovremeno strahuju od odbacivanja ukoliko ne deluju savršeno. Zato pridaju mnogo veću pažnju oblačenju, negovanju tela ili šminkanju nego duhovnom i intelektualnom aspektu.

 

Žene koje se previše šminkaju nemaju dovoljno samopouzdanja
 

Dame koje ne mogu bez maskare = žene zavodnice

Većina žena je ipak umerena u šminkanju, mada i one imaju određene delove lica koje više naglašavaju. Neke akcentuju oči, druge naglašavaju usta, a stručnjaci i za to imaju objašnjenje. Dame koje ne mogu bez maskare i ističu oči su rođene šarmerke. Dok žene koje naglašavaju usta uz pomoć jarkih boja, imaju potrebu za zbližavanjem u seksualnom, ali i u duhovnom smislu.

 

Opsednutost noktima = potreba za kontrolom

Žene koje "robuju" noktima i veću pažnju posvećuju manikiranju nego šminkanju imaju izraženu potrebu da urede svoj život i uzmu konce u svoje ruke. Crveni lakovi za nokte su odlika zavodnica, ali i melanholičnih ličnosti, koje žale za prošlim vremenima i robuju uspomenama. Tamne i neobične nijanse otkrivaju buntovnice, a neupadljive boje su odlika romantičarki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here