Foto: EPA/SEDAT SUNA
Igor Kokoškov KK Fenerbahče

Fenerbahče je uspeo da preokrene sezonu nakon lošeg starta i da se domogne mestra u plej-ofu Evrolige. Vrlo dobre partije pruža i u domaćem šampionatu, pa se može reći da Igor Kokoškov radi sjajan posao i u završnici takmičarske godine boriće se za dva pehara.

A pohvale na njegov rad stižu baš odande odakle najviše prija, od svojih košarkaša. Tako je centar Fenerbahčea, Kajl O’Kvin rekao da je veoma zadovoljan saradnjom sa Kokoškovim.

– Trener je odličan, pozitivan, on je NBA tip trenera. Veoma je dopadljiv, to je najvažnije. Uvek nas gura napred, uvek nas motiviše. Čak i kada nas kritikuje, to je uvek s dobrom namerom. On mi je mnogo pomogao da se prilagodim. Nema nikakve jezičke barijere, osećam se kao kod kuće. Imam sreće što mi je on prvi trener u Evropi – rekao je O’Kvin za specijalizovani portal Eurohoops.

On je prosečno do sada beležio ukupno 5,6 poena uz 3,2 skoka na 11 odigranih utakmica, a u poslednje vreme pruža sve bolje partije.

– Košarka se ovde mnogo zasniva na fizičkom aspektu i veoma su pametni igrači; pametniji nego inače jer moraju da misle strateški. Igra je brza, kraća je utakmica i svaki posed je važan, a ono što me je iznenadilo jeste koliko je fizički nivo visok – zaključio je O’Kvin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here