R.R

U Meledu je udruženje Vidovdan proslavilo imendan i slavu. Predsednik udruženja, Dejan Mitić i još dva člana su slavski kolač nosili na osveštanje u Crkvu „Sveti Luka“ u Vićenci, a uprkos skoro vanrednim klimatskim uslovima i visokim temperaturama, pozivu da uveličaju slavlje odazvali su se klubovi: Duga iz Montekija, Kruna iz Skija, Homolje iz Kreaca, SKZ Arzinjano iz Arzinjana, Vidovdan Trentino i „Sveti Sava“ iz Valdanja.

– Svi koji su prisustvovali dokazali su da su naši veliki prijatelji jer su došli iako su bili apeli da se što manje izlazi iz domova. Zahvaljujem svima na ukazanoj časti i poverenju – istakao je Dejan Mitić.

Slavski sto je ukrašen srpskom zastavom i ikonom velikomučenika cara Lazara Hrebeljanovića, koji je život položio za čast i slobodu našeg roda. Ikona je simbol i zaštitnik udruženja Vidovdan. Slavlje je počelo pesmom „Vidovdan“, koja je himna udruženja.

Vredni članovi domaćina spremili bogatu posnu trpezu za svoje goste, a posebno su se u tome potrudili Velimir, Vesna, Danijela, Ivanka, Dragana i Mirjana.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime