Imovina u BiH pripada entitetima

0

I Ešdaun je poštovao imovinu RS: Milorad Dodik

"Odjednom se pojavila priča da BiH treba da ima neku imovinu i onda su nastale spekulacije o tome, što je bilo sasvim nepotrebno jer BiH Dejtonom nije ni predviđena kao vlasnik bilo kakve imovine," rekao je Milorad Dodik

 

"Nepotrebno je bilo i nametanje zakona Pedija Ešdauna, a čak je i on priznao legitimitet imovine na prostoru RS time što je zabranio raspolaganje njenom imovinom, dok se to pitanje ne reši", istakao je Dodik.

 

OHR-ov popis

 

Visoki predstavnik Valentin Incko objavio je 22. decembra da je OHR-ov tim za popis državne imovine popisao ukupno 1 000 jedinica, od kojih je 979 u BiH, a 21 u sedam država izvan BiH

On je napomenuo da vlasti u RS još izučavaju popis imovine koji je napravio OHR, da imaju jasnu poziciju o tom pitanju i da će predložiti neka rešenja, jer je konačno vreme da to bude rešeno.

 

"Prihvatamo da sa vlastima Federacije i BiH utvrdimo sporazum koji će biti osnov za knjiženje te imovine. Bez obzira šte se sada nalazilo u tom spisku, a svašta ima, očigledno je da je status određene imovine već regulisan i ne bi trebalo da bude sporan", naglasio je premijer RS.

 

Prema Dodikovim rečima, politički predstavnici Bošnjaka počeli su da prave opstrukcije o pitanju imovine jer je jedino ono preostalo do zatvaranja OHR-a, što oni ne žele.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here