In memoriam: Odlazak košarkaškog entuzijaste

0

Vesti
Dragan Droco

Dragan je kao junior sa 15. godina prvi put pristupio KK "Korać".Od 1992. godine, pa sve do smrti bio je duša ovog poznatog kluba – najpre kao igrač, a zatim i kao trener, član Uprave i na kraju kao predsednik kluba koji je svojim izuzetnim zalaganjem doprineo svim uspesima "Koraća".

Klub je bio nepoznat na sportskoj sceni, a po dolasku Dragana na njegovo čelo ubrzo je postao ponos svih naših zemljaka koji žive u Švajcarskoj, ali i onih koji su bili prisiljeni da zbog rata napuste svoje rodno ognjište.

Dragan je bio odličan sagovornik, veoma cenjen i omiljen među našim ljudima, ali ništa manje i među Švajcarcima. Pomagao je gde je mogao, dobro je govorio nemački i nesebično pomagao, hrabrio i ulivao mnogima nadu u bolje sutra.

Surova bolest otrgnula ga je od svojih najmilijih i mnogobrojnih prijatelja, koji su ga voleli i izuzetno cenili. Svojim delima Dragan je iza sebe ostavio i putokaz za sve nove naraštaje i ljubitelje košarke. Bio je aktivan i udruženju srpskih privrednika Švajcarske a imao je svoju auto-školu.

Svi koji su ga poznavali zauvek će u sebi nositi lik mladog čoveka s izuzetno pozitivnom energijom kakva se retko sreće.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here